Meer dan 80 procent van de leden stemden voor

Leden van CNV Zorg & Welzijn hebben in grote meerderheid ingestemd met het principeakkoord dat de onderhandelaars van CNV en andere bonden op 20 januari sloten met de NVZ. Meer dan 80 procent van de leden stemden voor. 

De leden zijn vooral tevreden over de loonontwikkeling en de maatregelen voor duurzame inzetbaarheid. Onregelmatig werken wordt beter beloond en last-minute wijzigingen in het rooster door de werkgever worden ontmoedigd.

Specifiek voor jonge werknemers komt er meer aandacht voor de start die ze maken na hun opleiding en de verdere ontwikkeling van hun loopbaan.
“Een belangrijke afspraak, omdat we zien dat jonge werknemers te snel weer uitstromen”, zegt Joost Veldt, onderhandelaar van CNV Zorg & Welzijn. Voor oudere werknemers is van belang dat ieder ziekenhuis nu een regeling voor generatiebeleid krijgt, waarmee werknemers in de laatste jaren van hun loopbaan minder kunnen gaan werken tegen gunstige voorwaarden.

De leden die tegenstemden deden dat met name omdat zij een compensatie missen voor de oplopende reiskosten of ze maken zich zorgen of er voldoende tijd blijft om te herstellen na onregelmatige diensten. “Die opmerkingen nemen we ter harte”, zegt Veldt, “hersteltijd is erg belangrijk en we gaan dit het komende jaar goed volgen. In november starten de onderhandelingen alweer voor de volgende cao, daar kunnen we deze onderwerpen opnieuw agenderen. Dat geldt ook andere punten die onze leden belangrijk vinden.”

Nu de leden van CNV akkoord zijn, zullen wij de cao ondertekenen en worden de afspraken definitief. De eerste effecten merken de ruim 200.000 werknemers in de ziekenhuizen al direct bij de salarisbetaling in maart. De loonsverhoging wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari uitbetaald en de middengroepen krijgen er vanaf maart bovendien een periodiek bij.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Leden CNV Zorg & Welzijn akkoord met cao ziekenhuizen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 14 feb 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!