Leefstijlgeneeskunde moet een prominente plek krijgen in geneeskundig onderzoek en beleid

Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (Lifestyle4Health), een initiatief van TNO en het Leids Universitair Medisch Centrum, publiceerde maandag 2 december de bundel ‘Wetenschappelijk bewijs leefstijlgeneeskunde’.

De publicatie is een verkenning van het wetenschappelijk bewijs voor leefstijlinterventies in de behandeling van diverse ziekten, zoals type 2 diabetes, hart-& vaatziekten, psychiatrie, maag-darm-leverziekten, nierziekten en dementie.

'Innovatie moet prioriteit zijn'
De publicatie is bedoeld als aanmoediging voor , beleidsmakers en zorgbestuurders zodat leefstijlgeneeskunde een prominente plek krijgt in geneeskundig onderzoek en beleid. "Aanpassing van leefstijl speelt een belangrijke rol bij het voorkomen en genezen van ziektes. Innovatie op dat gebied móét prioriteit zijn", aldus prof. dr. Pancras Hoogendoorn, vice-voorzitter Raad van Bestuur en decaan bij het LUMC.

Diverse experts leverden een bijdrage aan deze inventarisatie, die wordt ondersteund door een groot aantal umc's en organisaties. LUMC-deskundigen die eraan meewerkten, zijn prof. dr. Hanno Pijl, dr. Jeroen Maljaars, dr. Paul van der Boog, dr. Tobias Bonten en dr. Rimke Vos.

Op de website van Lifestyle4Health leest u meer over de inhoud van de bundel en de samenwerkende organisaties. Daar kunt u de publicatie ook downloaden in pdf-formaat.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : LUMC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Innovatiecentrum LUMC en TNO publiceert bundel leefstijlgeneeskunde
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 dec 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!