CGRP-remmers is een relatief nieuwe groep medicijnen die worden voorgeschreven aan patiënten met chronische migraine

Lareb ontving 109 meldingen van bijwerkingen bij CGRP-remmers. De meest gemelde bijwerkingen waren gewrichtspijn en vermoeidheid. Deze bijwerkingen staan nog niet in de bijsluiters. Ook werden bijwerkingen gemeld die bekend zijn en al in enkele bijsluiters staan zoals obstipatie en haaruitval.

CGRP-remmers Aimovig (erenumab), Emgality (galcanezumab) en Ajovy (fremanezumab) is een relatief nieuwe groep medicijnen. Artsen schrijven deze voor aan patiënten met chronische migraine bij wie andere medicijnen als preventieve behandeling onvoldoende effect hadden. Patiënten dienen het middel toe via een injectie.

De bijsluiters van de CGRP-remmers geven op dit moment nog weinig informatie over de mogelijke bijwerkingen. Meldingen van bijwerkingen kunnen bijdragen aan meer inzicht wat er in praktijk gebeurt. Naar verwachting worden de bijsluiters in de loop van de tijd met informatie over bijwerkingen aangevuld.

Lees hier het volledige artikel in magazine Hoofdzaken


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Lareb
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Lareb
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Bijwerkingen CGRP-remmers bij patiënten met migraine
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 26 jun 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!