Een chronische aandoening of beperking kan gevolgen hebben voor het energieverbruik

In januari 2023 plaatsten Ieder(in) een overzicht van de compensatiemaatregelen voor hoge energiekosten. Eén van de maatregelen is het Tijdelijk Noodfonds Energie. De aanvraagtermijn van dit Noodfonds is nu met een maand verlengd tot eind april.  

Steun bij extra energieverbruik 
Een chronische aandoening of beperking kan gevolgen hebben voor het energieverbruik. Er zijn bijvoorbeeld extra stookkosten omdat vanwege de aandoening de thermostaat niet omlaag kan. Of er is extra elektriciteitsverbruik door elektrische hulpmiddelen of medische apparatuur. Mogelijk kan het Tijdelijk Noodfonds Energie hiervoor compensatie bieden. Dit Noodfonds biedt financiële steun aan huishoudens met een hoge energierekening en een inkomen tot maximaal 200 procent van het sociaal minimum. Het Noodfonds betaalt een deel van de energierekeningen van oktober 2022 tot maart 2023. Aanvragen kan via deze link.

Toegankelijkheid van de aanvraagprocedure verbeterd 
Er is veel kritiek geweest op de ingewikkelde aanvraagprocedure voor een bijdrage uit het Noodfonds. Ook Ieder(in) heeft het Noodfonds gewezen op het belang van een toegankelijke procedure en dit heeft deels succes gehad. Deze zaken zijn verbeterd: 

-De aanvraag kon eerst alleen via een app op een moderne mobiele telefoon. Inmiddels bestaat er een versie, waarmee men via de computer een aanvraag kan doen. 
-Er is een telefonische hulplijn voor mensen die vragen hebben over de aanvraag tel 0800 0550

De aanvraagtermijn is verlengd tot eind april 2023. 

Ieder(in) ziet dit als goede stappen, maar de aanvraagprocedure is nog steeds niet eenvoudig. We blijven daarom de vinger aan de pols houden.  

Bekijk hier ons overzicht van alle maatregelen voor energiecompensatie.

Bron: Ieder(in)

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-03-18


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com