Je kunt steun aanvragen als jouw inkomen in 2024 lager is dan 130 procent van het sociaal minimum en je 8 procent van je inkomen (of meer) kwijt bent aan energie

Veel mensen met een beperking hebben te maken met hoge energiekosten. Vorig jaar waren er maatregelen om mensen hiervoor te compenseren. Dit jaar is dat niet het geval. Wel is er een noodfonds voor mensen met een hoge energierekening en een laag inkomen.

Voorwaarden Noodfonds Energie
Mensen met een hoge energierekening en een laag inkomen komen in 2024 in aanmerking voor steun vanuit het Tijdelijk Noodfonds Energie. De regels voor toegang worden versoepeld, waardoor hoogstwaarschijnlijk meer huishoudens in aanmerking komen.

Je kunt steun aanvragen als jouw inkomen in 2024 lager is dan 130 procent van het sociaal minimum en je 8 procent van je inkomen (of meer) kwijt bent aan energie. Als je 130% tot 200% van het sociaal minimum verdient kun je steun aanvragen als je 10% of meer van je inkomen kwijt bent aan energie. De compensatie is in beide gevallen voor maximaal zes maanden.   

Aanvragen
Voor de precieze voorwaarden kijk je op Noodfondsenergie.nl. Het Noodfonds gaat waarschijnlijk deze maand open. Je kunt je aanvraag dan doen tot uiterlijk eind maart 2024. Wil je een beroep doen op het Noodfonds? Dan kun je op de website van het Noodfonds jouw e-mailadres invullen, zodat je een mail krijgt als het opengaat. 

Extra ondersteuning
Er zijn geen specifieke maatregelen voor mensen die door hun handicap of ziekte extra gas, warmte of stroom gebruiken. Komt u hierdoor in de problemen? Neem dan contact op met de gemeente en vraag naar de mogelijkheden voor compensatie op maat. De mogelijkheden zullen per gemeente verschillen. Maar de gemeente mag je niet in de kou laten zitten! 

Energietoeslag 2023
Mensen met een laag inkomen die het afgelopen najaar geen energietoeslag hebben ontvangen, kunnen de energietoeslag 2023 vaak nog aanvragen bij hun gemeente. In de meeste gemeenten kan dit tot 30 juni 2024. Kijk voor meer informatie op de website van de Woonbond.

Bron: Ieder(in)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Hoge energiekosten? Maak gebruik van het Noodfonds Energie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 18 jan 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!