Gekort op Wajong uitkering en onder het sociaal minimum gekomen. Vraag een toeslag bij het UWV!

Vanaf januari 2018 worden mensen met een Wajong-uitkering en de beoordeling ‘Wel arbeidsvermogen’ gekort op hun uitkering. Sommigen komen hierdoor onder het sociaal minimum terecht. Hiervoor kunnen zij een toeslag aanvragen bij UWV.

Belangrijk is dat Wajongers (of hun bewindvoerder) zo snel mogelijk de UWV-toeslag aanvragen. Het formulier kan telefonisch worden aangevraagd via 0900-9294 of via de website van UWV.

Vanaf 1 januari 2018 hebben Wajongers met (gedeeltelijk) arbeidsvermogen niet langer recht op een uitkering van 75%, maar 70% van het wettelijk minimumloon. Hierdoor kan het inkomen dalen onder het sociaal minimum.
Het UWV heeft Wajongers die gekort worden vorig jaar gewezen op de mogelijkheid van een toeslag. Nu, in januari, wordt duidelijk hoe dit uitpakt voor het inkomen van mensen.

De aanvraag voor de toeslag moet worden ingediend binnen zes weken na toekenning van de - gekorte - Wajong-uitkering. Daarom is het belangrijk dat Wajongers de toeslag zo spoedig mogelijk aanvragen.

Meer informatie over de korting op de Wajong en het aanvragen van de toeslag.

Ieder(in) verzet zich tegen kortingen op de Wajong. De redenering van de overheid dat de verlaging een extra ‘prikkel’ is voor mensen om werk te zoeken, gaat niet op. Er zijn onvoldoende geschikte banen voor Wajongers met arbeidsvermogen. Dat komt deels doordat de overheid er zelf niet in is geslaagd om voldoende banen te creëren.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Korting Wajong-uitkering: vraag de UWV-toeslag aan
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 25 jan 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!