Patientenfederatie Nederland vindt dat het ministerie van VWS geen volledig beeld geeft van de kosten van de zorg.

Het ministerie maakte op 8 maart via het Algemeen Dagblad bekend dat de zorgkosten voor alleenstaanden met een minimuminkomen nu lager zijn dan voor de invoering van het nieuwe zorgstelsel. Directeur Dianda Veldman van de Patientenfederatie noemt dat “selectief winkelen. Je moet breder kijken dan alleen naar de zorgverzekering en de kosten daarvan.”

Veldman: “Zodra je ziek wordt, een beperking hebt of hulp en ondersteuning thuis nodig hebt, kunnen de kosten flink oplopen. Denk aan steeds verder gestegen eigen bijdrages voor hulp in huis of voor medicijnen. Ik hoor verhalen van onze leden dat ze soms honderden euro’s per maand meer kwijt zijn aan zorgkosten dan vroeger. Als je eerlijk bent, vertel je dat er ook bij. En het ministerie vergeet te vertellen dat veel gezinnen en mensen net even boven het minimum er afgelopen jaren ook fors op achteruit zijn gegaan. En dan gaat het niet alleen om het steeds verder gestegen eigen risico.”

Bekijk ook het artikel 'Patiëntenfederatie: kijk ook naar eigen bijdrage in de zorg' op NOS.nl

Luister naar de reactie van Dianda Veldman op NOS Radio 1 Journaal


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 20 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!