Aanvullende data geven geen wezenlijk ander beeld van geneesmiddel Vimizim ten opzichte van de eerder ingediende gegevens.

Vimizim is een middel dat wordt toegediend bij de behandeling van Morquio A syndroom; een zeldzame stofwisselingsziekte. Vorig jaar al werd duidelijk dat de effecten van Vimizim te gering zijn om vergoeding vanuit de basisverzekering te rechtvaardigen. In de herbeoordeling van elosulfase alfa (Vimizim®) komt het Zorginstituut nu tot dezelfde conclusie.

Alternatieve opties voor financiering
Verder adviseert het Zorginstituut opnieuw aan (demissionair) minister Schippers van VWS om Vimizim niet aan te merken als potentiële kandidaat voor voorwaardelijke toelating tot het basispakket. Omdat de kans dat de behandeling kosteneffectief zal blijken te zijn gering is, is elosulfase geen veelbelovend product voor het systeem van voorwaardelijke toelating.

Wel geeft het Zorginstituut Schippers in overweging om alternatieve opties voor financiering van toepassing in een experimentele setting te onderzoeken. Bij de registratie van het product (door de EMA) is namelijk expliciet de verwachting uitgesproken dat verdere ontwikkeling van de bewijskracht van de werkzaamheid van het middel gebaat is bij gebruik van het product in de praktijk.

Bron: Zorginstituut Nederland


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 13 jun 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!