De geconstateerde aandachtspunten zijn landelijke thema’s die spelen bij alle gecertificeerde instellingen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft geen stelselmatige of structurele tekortkomingen in de kwaliteit van zorg gezien bij Jeugdbescherming Brabant (JBB). Er zijn wel aandachtspunten, maar die zijn niet specifiek voor JBB.

Op 7 september 2018 heeft de Stichting (H)erken Ouderverstoting een zwartboek uitgebracht over Jeugdbescherming Brabant. Het zwartboek bevat een aantal casussen waarin Jeugdbescherming Brabant naar de mening van de Stichting (H)erken ouderverstoting ernstig tekortgeschoten is.

Het zwartboek was aanleiding voor onderzoek door de inspectie vanwege de aanhoudende maatschappelijke onrust. De inspectie heeft een onderzoek ingesteld om de zorgsignalen uit het zwartboek te verifiëren en te objectiveren.

De geconstateerde aandachtspunten zijn landelijke thema’s die spelen bij alle gecertificeerde instellingen. Denk daarbij aan relatief hoge personeelswisselingen, waardoor risico op het verlies van ervaring en deskundigheid ontstaat en het grote aantal cliënten die te maken hebben met echtscheidingssituatie en de noodzaak medewerkers hierin te scholen.

Het uitgevoerde onderzoek naar aanleiding van het zwartboek geeft de inspectie geen aanleiding voor verder onderzoek of maatregelen bij Jeugdbescherming Brabant. De inspectie heeft voldoende vertrouwen in het lerend en reflectief vermogen en transparantie van Jeugdbescherming Brabant.

Documenten
Bevindingen onderzoek bij Jeugdbescherming Brabant na zwartboek


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Geen stelselmatige of structurele tekortkomingen bij Jeugdbescherming Brabant
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 jan 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!