Risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg weggenomen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing voor Tandheelkundige kliniek Westerpark in Amsterdam beëindigd. De kliniek heeft voldoende maatregelen genomen om de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg weg te nemen.

Wat was er aan de hand?
In oktober vorig jaar stelde de inspectie tekortkomingen vast bij Tandheelkundige kliniek Westerpark. Dat gebeurde tijdens een controle die gericht was op infectiepreventie in de mondzorg.

De kliniek toonde vervolgens niet aan dat de geconstateerde gebreken waren verholpen. Hierop besloot de inspectie in maart van dit jaar de kwaliteit van zorg in de kliniek verder te onderzoeken. Bij dat onderzoek zag de inspecteur nog meer tekortkomingen. De inspectie oordeelde dat de kliniek maatregelen moest nemen om een einde te maken aan gebreken op het gebied van infectiepreventie, radiologie (straling) en organisatie van de zorg.

Deze situatie was voor de inspectie reden om de kliniek een aanwijzing te geven. Een aanwijzing is een bestuursrechtelijke maatregel. Daarmee dwingt de inspectie een zorgaanbieder maatregelen te nemen om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Wat is er veranderd?
De inspectie keek in mei en juni of de kliniek voldoende maatregelen had genomen om de situatie te verbeteren. Uit die bezoeken bleek dat Tandheelkundige kliniek Westerpark aan de aanwijzing heeft voldaan. Daarmee zijn alle tekortkomingen weggenomen.

Hoe nu verder?
Het aanwijzingstraject is beëindigd. De inspectie zal Tandheelkundige kliniek Westerpark blijven volgen in het reguliere toezicht.

Documenten
Tandheelkundige kliniek Westerpark BV Amsterdam aanwijzing beëindiging juli 2019
Tandheelkundige kliniek Westerpark BV Amsterdam rapport juni 2019
Tandheelkundige kliniek Westerpark BV Amsterdam rapport mei 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Tandheelkundige kliniek Westerpark beëindigd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 26 jul 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!