Overeenkomst over de ziekenhuiszorg in 2021 en de kosten van corona

Net als in 2020 kunnen verzekerden volgend jaar terecht bij alle Nederlandse umc’s en algemene ziekenhuizen. Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) hebben dit vrijdag 18 december bekend gemaakt nadat dat zij een overeenkomst hebben bereikt over de ziekenhuiszorg in 2021 en de kosten van corona.

Namens de NFU voerde Mirjam van Velthuizen (RvB UMC Utrecht) samen met Frida van den Maagdenberg (RvB Amsterdam UMC) de gesprekken met ZN en NVZ. Mirjam: “De NFU is erg blij met deze overeenkomst. Het is goed dat wij net voor het einde van het jaar onze patiënten de zekerheid kunnen geven dat ze volgend jaar terecht kunnen in hun vertrouwde ziekenhuis dichtbij en, indien nodig, in een van de umc’s. Dat geldt zowel voor de reguliere zorg als voor de Covid-zorg. 

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar we zitten in een complexe situatie. Er is onzekerheid over de te verwachten Covid-zorg in 2021, ondanks de hoop die de komst van vaccins biedt. Daarnaast is er sprake van uitgestelde zorg die ingehaald moeten worden. Ten slotte hebben we met elkaar in het hoofdlijnenakkoord afgesproken de zorg in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. Om te borgen dat de zorg voor iedereen toegankelijk blijft, is solidariteit van alle betrokken partijen belangrijk. De overeenkomst die er nu ligt, biedt patiënten rust en stelt de ziekenhuizen in staat om zich volledig te concentreren op hun kerntaken.”

Lees hier het persbericht


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: UMC Utrecht
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMC Utrecht
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Afspraak zorgverzekeraars en ziekenhuizen 2021
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 18 dec 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!