Het is geen voorwaarde dat zij eerder gebruik hebben gemaakt van de CB-regeling

Zorgaanbieders die door de corona-crisis extra kosten hebben gemaakt, krijgen hiervoor van de zorgverzekeraars een tegemoetkoming. Het gaat bijvoorbeeld om kosten voor mondkapjes, beschermschorten en voorbereidingen op de anderhalvemetersamenleving. Ze kunnen deze bijdrage van 13 april tot en 11 mei aanvragen via VECOZO.

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over de meerkostenregeling. 

Alleen de zorgaanbieders die ook in aanmerking kwamen voor de zogeheten generieke continuïteitsbijdrageregeling (CB-regeling) krijgen de mogelijkheid om deze tegemoetkoming aan te vragen. Het gaat om zorgaanbieders in verschillende sectoren met een jaaromzet kleiner dan tien miljoen euro. Het is geen voorwaarde dat zij eerder gebruik hebben gemaakt van de CB-regeling.

Hoogte bijdrage vastgesteld
De meerkostenregeling is in het najaar aangekondigd, en nu hebben de zorgverzekeraars voor de meeste zorgsoorten de hoogte van de bijdrage vastgesteld waardoor de aanvraag kan beginnen. Onafhankelijk bureau Gupta Strategists berekende de hoogte van de tegemoetkoming. Die bedraagt een percentage van de vergoede omzet van de zorgaanbieder. Deze percentages zijn nu te vinden op de website van ZN. Voor een aantal zorgsoorten is nog geen percentage bekend, maar ook aanbieders van deze zorg moeten hun aanvraag voor meerkosten doen.

Aanvragen
De meerkostenbijdrage kan tussen 13 april tot en met 11 mei 2021 worden aangevraagd. Daarna sluit het loket. De betalingen starten vanaf eind mei en gaan in fases, omdat nog niet alle declaraties over 2020 zijn verwerkt. De zorgverzekeraars hopen hiermee zorgaanbieders te voorzien van een passende tegemoetkoming voor de investeringen die zij hebben gedaan om de zorg tijdens corona toegankelijk en veilig te houden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Zorgverzekeraars Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanvragen bijdrage corona-meerkosten vanaf 13 april
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 29 mrt 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!