Decor voldoet niet volledig aan de normen voor goede en veilige zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Cor&Debby Zorgverlening, ook bekend als Zorgvilla Decor in Ede, een tweede aanwijzing gegeven. Decor voldoet niet volledig aan de normen voor goede en veilige zorg uit de eerste aanwijzing van oktober vorig jaar. Wel doet Decor de nodige moeite om te leren en te verbeteren. Daarbij is externe deskundigheid ingeschakeld. Daarom legt de inspectie geen last onder dwangsom op, maar krijgt Decor een tweede aanwijzing. Decor moet voor 1 augustus a.s. weer goede en veilige zorg bieden.

Dit is er aan de hand
Zorgvilla Decor biedt in Ede kleinschalige ouderenzorg op twee locaties in dezelfde straat. De inspectie houdt al langere tijd actief toezicht op deze zorgaanbieder. Half februari zag de inspectie dat er bij Decor nog steeds risico’s zijn voor de kwaliteit en de veiligheid van de zorg. Er zijn tekortkomingen in de cliëntendossiers, in het sturen op kwaliteit en veiligheid en op het gebied van medicatieveiligheid.

Hoe nu verder
De inspectie heeft er nog geen vertrouwen in dat Zorgvilla Decor zonder bestuursrechtelijke maatregel zal voldoen aan de normen voor goede en veilige zorg. Wel heeft Decor na de aanwijzing uit oktober vorig jaar een aantal verbeteringen doorgevoerd en externe deskundigheid ingeschakeld om verder te leren en te verbeteren. In de tweede aanwijzing staat dat Decor voor 1 augustus 2021 verbeteringen moet doorvoeren op de genoemde terreinen. Als Decor dan niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Documenten
Cor&Debby Zorgverlening (Zorgvilla Decor) Ede februari 2021
Cor&Debby Zorgverlening (Zorgvilla Decor) Ede tweede aanwijzing april 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Tweede aanwijzing voor Zorgvilla Decor in Ede
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 apr 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!