De thuiszorgorganisatie voldoet niet aan een eerder opgelegde aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft DKB Thuiszorg B.V. in Hengelo een last onder dwangsom opgelegd. De thuiszorgorganisatie voldoet niet aan een eerder opgelegde aanwijzing.

Dit is er aan de hand
Op 7 april gaf de inspectie aan DKB Thuiszorg een aanwijzing om binnen twee weken de veiligheid en de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Na die twee weken constateerde de inspectie dat DKB dat niet (of niet volledig) had gedaan.

DKB heeft nog steeds geen richtlijnen, voorschriften en protocollen voor infectiepreventie en hygiëne over het bestrijden van het coronavirus die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. DKB kan niet aantonen dat zijn zorgverleners de geldende regels hierover kennen en toepassen. Bijvoorbeeld over het juiste gebruik van zeep en handdoeken en over persoonlijke beschermingsmiddelen als mondkapjes en desinfectans.

DKB heeft geen systeem om de kwaliteit van de zorg te bewaken en zo nodig te verbeteren.

Hoe nu verder
Omdat de aanwijzing onvoldoende is nageleefd legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. De dwangsom is 1.500 euro per twee weken waarin DKB Thuiszorg niet voldoet aan de gestelde eisen, met een maximum van 7.500 euro. Zodra DKB aan de eisen voldoet, vervalt vanaf dat moment de dwangsom.

Documenten
DKB Thuiszorg in Hengelo LOD mei 2021
DKB Thuiszorg in Hengelo rapport mei 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor DKB Thuiszorg in Hengelo
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 01 juni 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!