De tekortkomingen zijn voldoende opgelost

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de last onder dwangsom bij DKB Thuiszorg beëindigd. DKB Thuiszorg heeft de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
Op 11 mei heeft de inspectie een last onder dwangsom opgelegd, omdat DKB Thuiszorg niet op tijd voldeed aan een eerder opgelegde aanwijzing.

Dit heeft DKB Thuiszorg gedaan
De tekortkomingen zijn voldoende opgelost. De zorgverleners kennen nu de protocollen, richtlijnen en voorschriften op het gebied van infectiepreventie en hygiëne, belangrijk bij het bestrijden van het coronavirus. Ze hebben scholing gehad in het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen als mondkapjes, handschoenen en desinfectans. DKB stelt die ook beschikbaar.

Verder heeft DKB Thuiszorg expertise ingeschakeld om blijvend te werken aan een systeem om de kwaliteit van de zorg te monitoren.

Hoe nu verder
De ingezette maatregelen door DKB Thuiszorg hebben geleid tot voldoende resultaat. De inspectie zal DKB Thuiszorg in het reguliere toezicht blijven volgen.

Documenten
DKB Thuiszorg B.V. Hengelo Beëindigen last onder dwangsom mei 2021
DKB Thuiszorg B.V. Hengelo mei 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde last onder dwangsom voor DKB Thuiszorg in Hengelo
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 10 jun 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!