De zorg moet zo snel mogelijk verbeteren en ze mogen nog steeds geen nieuwe cliënten aannemen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd legt Thuiszorg Waalstad een last onder dwangsom op. De thuiszorgaanbieder uit Apeldoorn voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing. Thuiszorg Waalstad moet de zorg zo snel mogelijk verbeteren en mag nog steeds geen nieuwe cliënten aannemen.

Dit is er aan de hand
Op 8 september bezocht de inspectie Thuiszorg Waalstad. Dit bezoek is een vervolg op de aanwijzing met cliëntenstop die de inspectie afgelopen juli gaf. De inspectie stelt vast dat Thuiszorg Waalstad niet voldoet aan de eerder gegeven aanwijzing. De risico’s voor de kwaliteit van zorg blijven bestaan.

Zo staan belangrijke aandachtspunten en wensen van de cliënten niet in de zorgplannen. Het is onduidelijk voor cliënten op welke zorg zij kunnen rekenen. Ook zijn er geen duidelijke afspraken over het geven en aftekenen van medicatie. Zorgverleners die medicatie geven, zijn hier nu niet voor bevoegd en bekwaam. 

Hoe nu verder?
Met een last onder dwangsom dwingt de inspectie af dat Thuiszorg Waalstad alsnog aan de aanwijzing moet voldoen. De dwangsom bedraagt 2.500 euro per week met een maximum van 10.000 euro. Als Thuiszorg Waalstad binnen twee weken alsnog aan de last voldoet, hoeft de zorgaanbieder de dwangsom niet te betalen. De eerder opgelegde cliëntenstop, blijft van kracht.

Documenten
Thuiszorg Waalstad Apeldoorn, last onder dwangsom november 2022

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/12/05/last-onder-dwangsom-thuiszorg-waalstad-apeldoorn
Originele titel: Last onder dwangsom voor Thuiszorg Waalstad in Apeldoorn
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-12-05


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com