De zorg moet zo snel mogelijk verbeteren en ze mogen nog steeds geen nieuwe cliënten aannemen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd legt Thuiszorg Waalstad een last onder dwangsom op. De thuiszorgaanbieder uit Apeldoorn voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing. Thuiszorg Waalstad moet de zorg zo snel mogelijk verbeteren en mag nog steeds geen nieuwe cliënten aannemen.

Dit is er aan de hand
Op 8 september bezocht de inspectie Thuiszorg Waalstad. Dit bezoek is een vervolg op de aanwijzing met cliëntenstop die de inspectie afgelopen juli gaf. De inspectie stelt vast dat Thuiszorg Waalstad niet voldoet aan de eerder gegeven aanwijzing. De risico’s voor de kwaliteit van zorg blijven bestaan.

Zo staan belangrijke aandachtspunten en wensen van de cliënten niet in de zorgplannen. Het is onduidelijk voor cliënten op welke zorg zij kunnen rekenen. Ook zijn er geen duidelijke afspraken over het geven en aftekenen van medicatie. Zorgverleners die medicatie geven, zijn hier nu niet voor bevoegd en bekwaam. 

Hoe nu verder?
Met een last onder dwangsom dwingt de inspectie af dat Thuiszorg Waalstad alsnog aan de aanwijzing moet voldoen. De dwangsom bedraagt 2.500 euro per week met een maximum van 10.000 euro. Als Thuiszorg Waalstad binnen twee weken alsnog aan de last voldoet, hoeft de zorgaanbieder de dwangsom niet te betalen. De eerder opgelegde cliëntenstop, blijft van kracht.

Documenten
Thuiszorg Waalstad Apeldoorn, last onder dwangsom november 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor Thuiszorg Waalstad in Apeldoorn
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 05 dec 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!