Zorgverzekeraars voorzien grote administratieve problemen in de afwikkeling van declaraties van huisartsen per 1 januari 2022 

Afgelopen september heeft het kabinet 675 miljoen euro beschikbaar gesteld voor hogere lonen voor zorgprofessionals. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft daarom in oktober veel tarieven voor 2022 opgehoogd. Zorgverzekeraars hebben echter aangegeven dat het hen in de huisartsenzorg niet lukt om deze verhoogde tarieven op tijd door te voeren.

Op hun uitdrukkelijk verzoek past de NZa de tarieven voor de huisartsenzorg daarom aan. Tussen 1 januari 2022 en 1 april 2022 gaan de tarieven gelden zoals deze aanvankelijk op 1 juli 2021 zijn vastgesteld. Vanaf 1 april 2022 gelden hogere tarieven, waarin de salarisstijging is verwerkt. Bij de vaststelling van deze tarieven houdt de NZa rekening met de gemiste inkomsten uit het eerste kwartaal.

Zorgverzekeraars hebben een verantwoordelijkheid om de toegekende salarisstijging mee te nemen in de onderhandelingen en te verwerken in de contractuele afspraken die zij maken met zorgaanbieders. Zorgverzekeraars voorzien echter grote administratieve problemen in de afwikkeling van declaraties van huisartsen per 1 januari 2022. Op verzoek van Zorgverzekeraars Nederland voert de NZa de salarisverhoging dus later door in de huisartsenzorgtarieven. De gemiste inkomsten uit de voorgaande maanden worden daarin meegenomen. Wij verwerken de aangepaste indexen in de regelgeving en publiceren deze zo spoedig mogelijk.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NZa
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: NZa past tarieven voor huisartsenzorg aan
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 dec 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!