De zorg daar schiet structureel tekort

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft King Thuiszorg uit Tiel onder verscherpt toezicht gesteld. King Thuiszorg biedt thuiszorg in Tiel en Arnhem/Duiven. De zorg daar schiet structureel tekort. Binnen vier maanden moet King Thuiszorg de zorg verbeteren.

Dit is er aan de hand
Op 19 juli bezocht de inspectie King Thuiszorg. Dit na een eerder bezoek in 2021. De inspectie heeft King Thuiszorg al vaker gewezen op tekortkomingen. Desondanks voldoet King Thuiszorg nog niet aan de normen voor goede zorg.

Zo zijn niet alle zorgverleners op de hoogte van de gemaakte afspraken over het geven van medicijnen. Ook biedt King Thuiszorg onvoldoende scholing over onvrijwillige zorg. Daarbij is er onvoldoende aandacht voor het leren en verbeteren van incidenten. Door de aanhoudende tekortkomingen zijn er risico’s voor de veiligheid van patiënten.

Op dit moment heeft de inspectie onvoldoende vertrouwen in het bestuur van King Thuiszorg om dit zelf te verbeteren. Daarom is verscherpt toezicht nodig.

Hoe nu verder
King Thuiszorg moet op zijn laatst voor 10 februari 2023 voldoen aan de normen voor goede zorg. De inspectie volgt dit proces tijdens het verscherpt toezicht. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Documenten
King Thuiszorg B.V. Tiel, juli 2022
King Thuiszorg B.V. Tiel instellen verscherpt toezicht oktober 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor King Thuiszorg uit Tiel
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 18 okt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!