De Verbinding heeft de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg voldoende weggenomen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op De Verbinding bv beëindigd. De Verbinding is een woonvoorziening in Beek (Gelderland) voor cliënten met somatische en/of psychogeriatrische problematiek en met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De Verbinding heeft de tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van zorg voldoende weggenomen.

Wat is er aan de hand
De inspectie plaatste De Verbinding in december 2019 onder verscherpt toezicht. Omdat er tekortkomingen waren in de kwaliteit en veiligheid van zorg, vond de inspectie het belangrijk om het toezicht te intensiveren. De Verbinding kreeg vier maanden de tijd om de zorg te verbeteren.

De Verbinding wist gedurende het verscherpt toezicht grote verbeteringen aan te brengen op de drie thema’s persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. De inspectie ziet betrokken zorgverleners die goede en veilige zorg willen bieden. Daarnaast stelt de bestuurder zich transparant, open en lerend op. Ook is de bestuurder zich bewust van de verbeterpunten. De Verbinding heeft een basis gelegd om methodisch te werken en te sturen op kwaliteit en veiligheid maar moet zich hierin nog verder ontwikkelen. 

Hoe nu verder
Vanwege de verbeteringen beëindigt de inspectie het verscherpt toezicht. De inspectie heeft er vertrouwen in dat De Verbinding de ingezette verbeteringen op eigen kracht verder doorvoert en waarborgt in de organisatie. De inspectie blijft de ontwikkelingen bij De Verbinding wel volgen.

Kijk hier voor de documenten


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Einde verscherpt toezicht De Verbinding bv
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 26 mei 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!