In juli gaf de inspectie AKFA een aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft AKFA in Enschede opnieuw een aanwijzing gegeven. AKFA biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. De zorgaanbieder heeft de zorg niet verbeterd sinds de aanwijzing die de inspectie afgelopen juli gaf. Daarom moet AKFA de cliënten voor 1 december 2022 overdragen om een einde te maken aan deze risicovolle situatie. Ook mag AKFA geen nieuwe cliënten meer aannemen.

Dit is er aan de hand
In juli gaf de inspectie AKFA een aanwijzing. Er waren toen risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Onder meer omdat de zorgverleners niet methodisch werkten en niet de juiste deskundigheid hadden. Ook waren de risico’s voor cliënten niet goed in beeld. 

Op 11 oktober 2022 bezocht de inspectie AKFA opnieuw om die aanwijzing te toetsen. De inspectie ziet dat AKFA geen verbeteringen heeft doorgevoerd. De bestuurder vertelt dat AKFA gaat stoppen met de zorgverlening.

Hoe nu verder
Omdat AKFA de zorg niet heeft verbeterd geeft de inspectie AKFA een nieuwe aanwijzing gegeven. Die aanwijzing is in lijn met het voornemen van de zorgaanbieder om de zorgverlening te stoppen. AKFA moet voor 1 december 2022 alle cliënten zorgvuldig overdragen aan een andere zorgaanbieder. AKFA mag pas weer cliënten aannemen als de inspectie vaststelt dat de zorgaanbieder aan de normen voor goede zorg voldoet.

Documenten
AKFA B.V. Enschede aanwijzing november 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Aanwijzing met cliëntenstop voor AKFA in Enschede
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 09 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!