De inspectie ziet dat de zorgverleners van AKFA niet de gewenste deskundigheid hebben

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft AKFA in Enschede een aanwijzing gegeven. De zorg bij AKFA voldoet niet aan de normen voor goede zorg. AKFA moet binnen drie maanden aan de aanwijzing voldoen. AKFA geeft zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.

Dit is er aan de hand
De inspectie heeft sinds januari 2020 meerdere bezoeken gebracht aan AKFA. Er zijn verbeteringen doorgevoerd, maar nog niet genoeg. Na het laatste bezoek op 17 mei 2022 stelde de inspectie vast dat AKFA nog steeds niet voldoet aan de normen voor goede zorg. De tekortkomingen brengen risico’s met zich mee voor de veiligheid van de cliënten. De inspectie legt een aanwijzing op om een einde te maken aan die risicovolle situatie. 

De inspectie ziet dat de zorgverleners van AKFA niet de gewenste deskundigheid hebben. Ook hebben ze de risico’s die cliënten kunnen lopen niet goed in beeld. Daarnaast werken ze niet op een methodisch manier en is daardoor de voortgang van de zorg niet goed te volgen.

Hoe nu verder
Vanwege de ernst van de situatie heeft de inspectie een aanwijzing gegeven. Dat is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee we een zorgaanbieder verplichten om de zorg te verbeteren. De inspectie heeft grote zorgen of AKFA in staat is de verbeteringen door te voeren. AKFA moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 oktober 2022 aan de aanwijzing voldoen. Als AKFA niet aan de aanwijzing voldoet kan de inspectie een vervolgmaatregel opleggen om het naleven van de aanwijzing af te dwingen.

Documenten
AKFA B.V. Enschede aanwijzing juli 2022
AKFA B.V. Enschede maart en mei 2022


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Aanwijzing voor AKFA in Enschede
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 11 juli 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!