Binnen drie maanden moet EerstZorg aan de aanwijzing voldoen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd geeft EerstZorg in Weesp een aanwijzing. EerstZorg (RNK Global Investments) biedt persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding. Dit doet EerstZorg in de regio’s De Ronde Venen en Stichtse Vecht. De geboden zorg vertoont grote tekortkomingen. EerstZorg moet binnen drie maanden aan de aanwijzing voldoen. Tot die tijd mag de thuiszorgaanbieder geen nieuwe cliënten aannemen.

Dit is er aan de hand
Op 8 september bezocht de inspectie EerstZorg. Dit na een eerder bezoek in 2021. De inspectie stelt vast dat EerstZorg opnieuw niet voldoet aan de normen voor goede zorg en grote tekortkomingen vertoont. 

Zo komt EerstZorg onder meer afgesproken zorgmomenten bij cliënten niet altijd na. De cliënten worden hier niet van op de hoogte gesteld. Dit heeft als gevolg dat cliënten niet altijd de zorg krijgen die zij nodig hebben, zoals bijvoorbeeld medicatiezorg. Ook kunnen cliënten niet altijd in hun dossier kijken. Verder stemmen de zorgverleners de zorgverlening niet met elkaar af en zijn zij niet op de hoogte van beleid en protocollen. 

Hoe nu verder
Door de ernst van de situatie heeft de inspectie EerstZorg een aanwijzing gegeven. Omdat de huidige cliënten niet kunnen rekenen op de noodzakelijke zorgmomenten, moet EerstZorg eerst voldoen aan de aanwijzing voordat de thuiszorgaanbieder nieuwe cliënten mag aannemen. Dit moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 14 februari 2023. 

Documenten
RNK Global Investments (EerstZorg) Weesp aanwijzing november 2022
RNK Global Investments (EerstZorg) Weesp, september 2022

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/11/22/aanwijzing-met-clientenstop-voor-eerstzorg-in-weesp
Originele titel: Aanwijzing met cliëntenstop voor EerstZorg in Weesp
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-11-22


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com