Avian is op 22 februari door de rechtbank failliet verklaard

Einde verscherpt toezicht voor Avian Thuiszorg uit Breda, want de zorg is gestopt

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Avian Thuiszorg beëindigd. De wijkverpleging die Avian bood in omgeving Breda en Tilburg is gestopt.

Dit is er aan de hand
Op 25 januari stelde de inspectie Avian onder verscherpt toezicht. Binnen drie maanden moest de thuiszorgaanbieder voldoen aan de normen voor goede en veilige zorg. 

Avian is op 22 februari door de rechtbank failliet verklaard. De inspectie heeft vastgesteld dat er geen cliënten meer zorg ontvangen van Avian.

Hoe nu verder
Avian verleent geen zorg meer volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Daarmee is het verscherpt toezicht van de inspectie gestopt. De inspectie heeft de minister geadviseerd om de toelatingsvergunning van de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in te trekken. Dit betekent dat als Avian weer zorg wil gaan verlenen, de zorgaanbieder zich opnieuw moet aanmelden.

Documenten
Einde verscherpt toezicht Avian Thuiszorg B.V., Breda, januari 2023

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde verscherpt toezicht voor Avian Thuiszorg uit Breda, want de zorg is gestopt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 14 mei 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!