De jeugdhulpaanbieder heeft aangegeven dat zij zal werken aan verbeteringen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Home 4 kids in Dronten onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie concludeert dat er tekortkomingen zijn bij Home 4 kids en dat er te weinig gestuurd wordt op verbetering hiervan.

Op basis van haar inspectieonderzoek concludeert de inspectie dat er een grote hoeveelheid aan tekortkomingen is bij Home 4 kids. Hieronder zijn ook tekortkomingen op het sturen op de kwaliteit van de jeugdhulp.

De jeugdhulpaanbieder heeft aangegeven dat zij zal werken aan verbeteringen. De inspectie heeft op dit moment beperkt vertrouwen dat Home 4 kids de noodzakelijke verbeteringen zal aanbrengen in de organisatie en kwaliteit van de jeugdhulp. Dit komt door de omvang en inhoud van de noodzakelijke verbeteringen, en het gegeven dat de bestuurder tijdens het toezichttraject niet altijd transparant geweest is.

Hoe nu verder?
Het verscherpt toezicht heeft een duur van zes maanden. Dit betekent dat Home 4 kids zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 14 januari 2023 moet voldoen aan de normen voor verantwoorde jeugdhulp. In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie Home 4 kids zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken en voortgangsrapportages opvragen.

Aan het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie op basis hiervan of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Instellen verscherpt toezicht Home 4 kids

Home 4 kids, Dronten


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Home 4 kids
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 25 jul 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!