De inspectie ziet risico’s met betrekking tot de hygiëne, medicatieveiligheid en het inschatten van risico’s bij de cliënten

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Phusis, locatie De Bosweg, onder verscherpt toezicht gesteld. De Bosweg is een zorgboerderij waar cliënten wonen en werken. De inspectie ziet tekortkomingen in de zorg die Phusis daar biedt. Phusis moet deze tekortkomingen binnen 6 maanden wegnemen.

Dit is er aan de hand
Op 3 oktober 2023 bezocht de inspectie locatie De Bosweg van Phusis. Dit na een eerder bezoek in maart bij locatie ’t Ruige Veld. De inspectie zag veelal dezelfde tekortkomingen. Zo dragen zorgverleners in opleiding verantwoordelijkheden die niet bij hun ervaring passen. Er zijn onvoldoende ervaren zorgverleners om hen te begeleiden. De inspectie zag betrokken zorgverleners, maar het ontbreekt hen aan handvatten om dit om te zetten in professionele en veilige zorg. De inspectie ziet risico’s met betrekking tot de hygiëne, medicatieveiligheid en het inschatten van risico’s bij de cliënten.

Hoe nu verder?
Phusis De Bosweg moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 11 juni 2024 voldoen aan de normen voor goede zorg. De inspectie volgt dit nauwgezet tijdens het verscherpt toezicht. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen. De inspectie verwacht dat Phusis de verbeteringen ook op andere locaties inzet.

Documenten
Rapport Stichting Phusis Bosweg Hoogersmilde oktober 2023
Zakelijke weergave Verscherpt Toezicht Stichting Phusis Bosweg Hoogersmilde oktober 2023

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Stichting Phusis in Hoogersmilde
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 24 jan 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!