De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 15 september 2017 Convivio locatie Huis Convivio, het voormalige Villa Anna, in Tilburg twee maanden langer onder verscherpt toezicht gesteld.

De inspectie had de zorginstelling op 14 april 2017 voor vier maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De kwaliteit van zorg is wel verbeterd, maar nog onvoldoende om het verscherpt toezicht op te heffen.

Huis Convivio biedt 24-uurs dementiezorg aan negen cliënten.

Verscherpt toezicht

Tijdens het vervolgbezoek op 24 februari 2017 bleek dat Villa Anna langere tijd niet voldeed aan het merendeel van de getoetste normen en dat er structurele tekortkomingen waren. Verbeteringen werden onvoldoende doorgevoerd. De kwaliteit van de zorg was niet voldoende. Zo waren de cliëntendossiers niet op orde, de medicatieveiligheid onvoldoende en de inzet van vrijheidsbeperkende maatregelingen onzorgvuldig toegepast. Ook was het niet gelukt om een goed functionerend kwaliteitssysteem op te zetten. Een kwaliteitssysteem is belangrijk omdat daar (bijna) fouten worden gemeld, zodat er van geleerd kan worden.

Daarom stelde de inspectie Huis Convivio op 14 april 2017 onder verscherpt toezicht voor de duur van vier maanden.

Verlengen verscherpt toezicht

Tijdens een onaangekondigd inspectiebezoek op 4 augustus 2017 zag de IGZ dat er hard was gewerkt om de verbeteringen te realiseren. Er was nieuw personeel aangenomen. Ook was een nieuw ECD geïntroduceerd.
Alleen waren de cliëntdossiers nog steeds niet op orde. In deze dossiers stond niet goed beschreven wat de wensen en behoeften van cliënten zijn. En welke zorgverlening met welk doel gegeven moest worden. Daarnaast paste Convivio vrijheidsbeperkende maatregelen nog steeds onzorgvuldig toe. De continuïteit, de veiligheid en de kwaliteit van zorg waren niet goed geborgd.

Convivio heeft meer tijd nodig om alle tekortkomingen op te lossen. Om deze reden verlengt de inspectie het verscherpt toezicht voor twee maanden.

Hoe nu verder?

De IGZ verwacht dat locatie Huis Convivio zich inspant om de tekortkomingen binnen twee maanden op te lossen. De inspectie volgt de ontwikkelingen bij Huis Convivio nauwlettend. Dit doet de IGZ onder andere door het brengen van onaangekondigde

Bron: IGZ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 29 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!