De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft verscherpt toezicht ingesteld bij Zorgboerderij Ons Voorland B.V. voor de duur van vier maanden.

 

Ons Voorland zet bijvoorbeeld medewerkers in die niet goed geschoold zijn voor het werk dat ze doen. Hoewel de inzet en goede wil binnen Ons Voorland aanwezig zijn, ontbreekt het aan voldoende kennis en kunde. Ons Voorland heeft de gevraagde verbeteringen niet goed opgepakt en daarom zet de inspectie ze onder verscherpt toezicht.

Wat is er aan de hand?

Bij een tweetal bezoeken zag de inspectie dat binnen de zorgverlening verbeteringen nodig zijn.

Niet alle medewerkers zijn goed opgeleid voor de taken die ze uitvoeren. De medewerkers krijgen geen (bij)scholing. Ook zijn de zorgdossiers niet compleet en de geplande acties niet altijd duidelijk. Dat is belangrijk om constant goede zorg te kunnen leveren. Verder zette Zorgboerderij Ons Voorland beperkt in op het werken met relevante richtlijnen en protocollen.

Wat moet Ons Voorland nu doen?

Ons Voorland moet binnen vier maanden de nodige verbeteringen doorvoeren. De inspectie zal Ons Voorland de komende tijd goed blijven volgen. Dit gebeurt onder meer met onaangekondigde inspectiebezoeken. Daarnaast verwacht de inspectie een tussentijds resultaatverslag van de zorgaanbieder.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!