Stichting Zorghuis heeft in een bezwaarprocedure aangevoerd dat het onderzoek van de NZa niet klopt

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een besluit genomen op een bezwaar van Stichting Zorghuis. De Stichting zette in het bezwaar vraagtekens bij het onderzoek van de NZa naar de vergoeding van ongecontracteerde zorg. In 2018 bepaalde de NZa na onderzoek dat zorgverzekeraars voor zorg door ongecontracteerde zorgaanbieders een vergoeding betalen conform hun polisvoorwaarden. Slechts in een enkel geval week dit af. Stichting Zorghuis heeft in een bezwaarprocedure aangevoerd dat het onderzoek van de NZa niet klopt. De NZa heeft het bezwaar op dit punt ongegrond verklaard.

Naar aanleiding van een melding van Stichting Zorghuis in 2018 over de vergoeding door zorgverzekeraars van zorg bij niet-gecontracteerde aanbieders, heeft de NZa onderzoek gedaan bij 6 van de 10 zorgverzekeraars. Wij hebben ons in het onderzoek gericht op de declaraties voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) en fysiotherapie in 2017. De vergoeding van ggz voldeed bij alle zorgverzekeraars aan de polisvoorwaarden. Alleen bij zorg door niet-gecontracteerde fysiotherapeuten bleken VGZ en Zilveren Kruis de vergoeding niet exact volgens te polisvoorwaarden te berekenen. De financiële consequenties hiervan waren over het algemeen beperkt en pakten niet alleen negatief, maar in een aantal gevallen ook positief uit voor de verzekerden. De NZa heeft VGZ en Zilveren Kruis hierop aangesproken en de zorgverzekeraars hebben hun werkwijze aangepast.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NZa besluit op bezwaar Stichting Zorghuis
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 06 aug 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!