Bij een bezoek op 18 mei zag de inspectie dat de huisartsenzorg en de spoedzorg niet goed waren geregeld. 

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) heeft een bevel opgelegd aan Gezondheidscentrum Medimel in Utrecht. Er mag per direct geen zorg meer worden verleend.

Bij een bezoek op 18 mei zag de inspectie dat de huisartsenzorg en de spoedzorg niet goed waren geregeld. De veiligheid van de zorg is daarmee dusdanig in het geding, dat de zorg per direct stopgezet moest worden.

In de praktijk mag geen zorg meer worden verleend die valt onder in de Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Onder meer huisartsenzorg valt onder de Wkkgz.

Er mag pas weer zorg worden verleend bij Medimel als de praktijk voldoet aan artikel 2 en 3 van de Wkkgz ten aanzien van de continuïteit van (spoed-)zorg. Voor nu dient Medimel op een duidelijke manier bekend te maken aan patiënten waar zij met hun spoedvragen naar toe kunnen.

Het bevel geldt voor een week. De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kan dat nog verlengen.

Documenten
Bevel gezondheidscentrum Medimel BV te Utrecht 18 mei 2018
Motivering bevel Medimel B V te Utrecht 23 mei 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Bevel voor Gezondheidscentrum Medimel
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 mei 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!