Groot internationaal onderzoek naar de met N-nitrosodimethylamine (NDMA) vervuilde valsartan door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA)

Er komt een internationaal onderzoek naar de met N-nitrosodimethylamine (NDMA) vervuilde valsartan. Dat geeft minister Bruins aan in een brief aan de Tweede Kamer.

In een brief informeert minister Bruins de Tweede Kamer over het onderzoek van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Het onderzoek richt zich onder meer op de hoeveelheid vervuiling in de grondstof zelf en de daarvan vervaardigde geneesmiddelen. Dit onderzoek van de EMA moet helderheid geven over de oorzaak van de verontreiniging en de effecten die de vervuiling heeft op de gezondheid van patiënten. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft eerder al een inschatting gegeven hoe groot de kans is dat patiënten kanker krijgen door het gebruik van vervuilde valsartan. Daarop besloot het bestuur van de KNMP om de valsartan terug te halen bij de patiënt en niet alleen op apotheekniveau, zoals waartoe de IGJ besloot.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Internationaal onderzoek naar valsartan
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 10 sep 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!