Voor de korte termijn is verhoging van het budgettair kader onvermijdelijk om te voorkomen dat er te lange wachtlijsten ontstaan

Het budgettair kader voor de langdurige zorg is dit jaar te krap. Dat komt onder andere doordat de vraag naar verpleeghuiszorg sneller is toegenomen dan verwacht. De Nederlandse Zorgautoriteit raadt minister De Jonge van Volksgezondheid in haar jaarlijkse mei-advies aan om de € 200 miljoen aan beschikbare herverdelingsmiddelen voor de langdurige zorg in te zetten.

Daarnaast verwacht de NZa dat er dit jaar nog eens € 210 miljoen nodig is om aan de vraag naar langdurige zorg te voldoen, en € 60 miljoen aan manoeuvreerruimte om het contracteerproces soepel te laten verlopen. Het aantal indicaties voor verpleeghuiszorg is het afgelopen jaar met name voor de zorgzwaartepakketten vv4 en vv5 met meer dan 7% per jaar gegroeid.

Voor de korte termijn is verhoging van het budgettair kader onvermijdelijk om te voorkomen dat er te lange wachtlijsten ontstaan. De NZa houdt de ontwikkelingen in de gaten en komt in augustus met een vervolgadvies.

Zie ook: Mei-advies benutting budgettair kader Wlz 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NZa: uitgaven langdurige zorg groeien sneller dan verwacht
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 jun 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!