ActiZ is blij dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ook zegt dat er fors extra geld nodig is voor de verpleeghuiszorg.

Wij vinden dat de politiek dit geld per direct beschikbaar moet stellen. Jacqueline Joppe (vice voorzitter van ActiZ): “Want dan kunnen verpleeghuizen dit extra geld onmiddellijk inzetten voor meer liefdevolle zorg en aandacht voor de 109.000 kwetsbare ouderen in verpleeghuizen die dat elke dag nodig hebben.”

ActiZ neemt echter afstand van de uitspraak van mevrouw Kaljouw (voorzitter van de NZa) in de pers, dat de sector pas geld moet krijgen als verpleeghuizen efficiënter zijn gaan werken. In de afgelopen jaren hebben talloze zorgorganisaties managementlagen geschrapt en zijn doelmatiger gaan werken, mede door de enorme bezuinigingen van het kabinet.

Heel veel zorgorganisaties leveren ondanks deze efficiencyslag en het feit dat bewoners steeds complexere en zwaardere zorg nodig hebben, kwalitatief goede zorg. De 280.000 bevlogen medewerkers in verpleeghuizen werken iedere dag hard om liefdevolle zorg op maat te geven aan ouderen in hun laatste levensfase.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 19 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!