Het platform biedt met de Week van Inclusief Onderwijs een doorkijkje in uiteenlopende activiteiten op het gebied van inclusief onderwijs

De Week van Inclusief Onderwijs besteedt dit jaar aandacht aan activiteiten waarmee gestreefd wordt naar inclusief onderwijs. De week gaat maandag 26 februari van start, en bestaat uit drie online sessies die gratis bijgewoond kunnen worden. De Week van Inclusief Onderwijs is een initiatief van het platform Naar Inclusiever Onderwijs. Ieder(in) is een van de samenwerkingspartners.

Het platform biedt met de Week van Inclusief Onderwijs een doorkijkje in uiteenlopende activiteiten op het gebied van inclusief onderwijs. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft vorig jaar de Werkagenda Route naar inclusief onderwijs 2035 gepubliceerd, en is inmiddels bezig met de uitwerking hiervan. Tegelijkertijd ontwikkelen scholen en samenwerkingsverbanden steeds meer initiatieven om inclusief onderwijs gestalte te geven.

Programma
Het platform Naar Inclusiever Onderwijs besteedt op de eerste dag (26 februari) onder meer aandacht aan activiteiten en goede aanpakken van samenwerkingsverbanden en hun scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Op de tweede dag (28 februari) is de focus gericht op het Samenwerkingsverband Driegang, waar al langer aan inclusief primair onderwijs wordt gewerkt. Op de slotdag (1 maart) staat het perspectief van ouders bij de ontwikkeling van een inclusieve leeromgeving centraal.

Alle sessies worden live uitgezonden en deelnemers kunnen vragen stellen in de chat. Het platform neemt de sessies op zodat ze op een later tijdstip kunnen worden bekeken. Ga naar de website van de Week van Inclusief Onderwijs voor meer informatie over de sessies en om je aan te melden.

Bron: Ieder(in)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Week van Inclusief Onderwijs staat in het teken van samenwerking
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 14 feb 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!