De week is een initiatief van het platform Naar Inclusiever Onderwijs, een samenwerkingsverband van talrijke organisaties

Volgende week maandag 6 februari begint de Week van Inclusief Onderwijs. Het programma bestaat uit meerdere online sessies waarin de stand van zaken, de uitdagingen van inclusief onderwijs en ook goede praktijkvoorbeelden worden belicht. De week is een initiatief van het platform Naar Inclusiever Onderwijs, een samenwerkingsverband van talrijke organisaties, waaronder ook Ieder(in).

In het programma is speciale aandacht voor de werkagenda die in voorbereiding is bij de landelijke overheid, met een route naar inclusief onderwijs in 2035. Verder komen ook de behoeften en wensen van leerlingen en belangrijke deelaspecten van inclusief onderwijs aan bod. Zie het programma hieronder.

Maandag 6 februari
Aftrap Week van Inclusief Onderwijs
Werken aan inclusiever onderwijs: stand van zaken en ontwikkelingen in praktijk en beleid

Dinsdag 7 februari
Het recht op onderwijs van leerlingen met auditieve en visuele beperkingen

Woensdag 8 februari
Het belang van leerlingenparticipatie bij het realiseren van inclusiever onderwijs

Vrijdag 10 februari
Samenspel tussen gemeenten en onderwijs bij het werken aan inclusiever onderwijs

Voor meer informatie over de sessies kan je terecht op de website van de Week van inclusief onderwijs 2023. Daar kan je je ook aanmelden.

Bron: Ieder(in)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 02 feb 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!