De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de signalen over een mogelijk tekort aan ambulances op Koningsdag gecheckt.

Daaruit blijkt dat de zorgplicht, waar de NZa toezicht op houdt, niet in gevaar komt. Er zijn afdoende ambulances beschikbaar en van een onverantwoorde situatie is geen sprake.

Ook de brancheorganisatie Ambulancezorg Nederland heeft aangegeven in dit bericht dat de beschikbaarheid op orde is. De capaciteit in zijn algemeenheid is wel een punt van aandacht. De NZa houdt dat in de gaten, omdat de zorgplicht gegarandeerd moet blijven. De branche heeft overigens een actieplan om het tekort aan personeel in te dammen.

Bron: NZa


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 22 mei 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!