Ballonnen worden vooral van latex gemaakt

Een kwart van de ballonnen in Nederland bevat te veel nitrosamines. Dat blijkt uit onderzoek van de NVWA Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit . Op waarzitwatin.nl wordt uitgelegd waar ballonnen van gemaakt worden en welke chemische stoffen zorgen voor een leuke kleur en elasticiteit. Ballonnen worden vooral van latex gemaakt. Bij het maken van latex kunnen nitrosamines ontstaan. Dit zijn kankerverwekkende stoffen. Daarom worden er strenge eisen aan de hoeveelheid nitrosamines in ballonnen gesteld. Op waarzitwatin.nl staat hoe je veilig met ballonnen om kunt gaan. Gebruik bijvoorbeeld een ballonnenpomp.

Deze week start de online vervolgcampagne die de aandacht vestigt op de nieuwe website waarzitwatin.nl. Inmiddels staan er ruim 50 producten en 120 chemische stoffen op de website en dat worden er nog meer. Consumenten kunnen hier opzoeken hoe ze op een juiste manier met chemische stoffen kunnen omgaan die in alledaagse producten zitten. Waarzitwatin.nl biedt toegankelijke informatie aan consumenten. De website is een initiatief van het ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  , het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  en VeiligheidNL.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Waarzitwatin.nl: Hoe veilig zijn ballonnen?
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 17 sep 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!