Dat concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, in haar bevindingen over de afgelopen twee maanden

De afgelopen maanden is er een groot beroep gedaan op alle partijen die betrokken zijn bij de uitvoering van het vaccineren. Tegenvallende leveringen en het tijdelijk stoppen met Astrazeneca heeft de vaccinatiestrategie tot een complexe puzzel gemaakt. Dat concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, in haar bevindingen over de afgelopen twee maanden.

De inspectie ziet dat er bij het leggen van deze puzzel ingewikkelde keuzes moeten worden gemaakt. Bij een deel van het publiek heeft dit geleid tot aarzelingen over de veiligheid van de vaccins. Volgens de inspectie moet er bij het nemen van tussentijdse besluiten ruimschoots rekening gehouden worden met de kwetsbaarheid van de vaccinatiebereidheid. Ook moet daarbij gekeken worden naar het draagvlak van de uitvoerende partijen en individuele zorgverleners. 

De IGJ heeft de bevindingen van haar toezichtactiviteiten in de periode 15 februari tot en met 9 april, samengevat in factsheet 3 van het vaccineren.  



Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Groot beroep op uitvoerders vaccineren
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 apr 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!