Dat concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, in haar bevindingen over de afgelopen twee maanden

De afgelopen maanden is er een groot beroep gedaan op alle partijen die betrokken zijn bij de uitvoering van het vaccineren. Tegenvallende leveringen en het tijdelijk stoppen met Astrazeneca heeft de vaccinatiestrategie tot een complexe puzzel gemaakt. Dat concludeert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, in haar bevindingen over de afgelopen twee maanden.

De inspectie ziet dat er bij het leggen van deze puzzel ingewikkelde keuzes moeten worden gemaakt. Bij een deel van het publiek heeft dit geleid tot aarzelingen over de veiligheid van de vaccins. Volgens de inspectie moet er bij het nemen van tussentijdse besluiten ruimschoots rekening gehouden worden met de kwetsbaarheid van de vaccinatiebereidheid. Ook moet daarbij gekeken worden naar het draagvlak van de uitvoerende partijen en individuele zorgverleners. 

De IGJ heeft de bevindingen van haar toezichtactiviteiten in de periode 15 februari tot en met 9 april, samengevat in factsheet 3 van het vaccineren.  


 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2021/04/13/groot-beroep-op-uitvoerders-vaccineren
Originele titel: Groot beroep op uitvoerders vaccineren
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-04-13


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com