Het Ronald Mc Donald huis komt in of nabij het nog te bouwen nieuwe entreegebouw van het UMC Utrecht

Voor de nieuwe locatie van het Ronald McDonald Huis Utrecht hebben gemeente, provincie, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht en het Ronald McDonald Huis gezamenlijk gekozen voor het gebied waarin het huidige Huis ligt. Deze locatie zien zij als het meest kansrijk. Hoe het er precies uit gaat zien, wordt nog nader uitgewerkt. Dit besluit is genomen op basis van een uitgebreid locatieonderzoek dat deze partners hebben laten uitvoeren.

Het Ronald Mc Donald huis komt in of nabij het nog te bouwen nieuwe entreegebouw van het UMC Utrecht. Deze locatie ligt, net als de huidige locatie, dichtbij zowel het Wilhelmina Kinderziekenhuis als het Prinses Máxima Centrum, waardoor ouders snel bij hun zieke kind kunnen zijn. Daarnaast zal ontwikkeling op deze locatie minimale impact hebben op de omliggende natuur en het nabijgelegen Unesco werelderfgoed van de Hollandse Waterlinies. Deze keuze is in lijn met de wens van omwonenden en andere partijen om niet in het groen te bouwen.

Belangrijke stap
Remco van Lunteren, lid van de raad van bestuur van het UMC Utrecht: “Wij zijn erg blij dat we met alle partners achter één locatie staan. En dat iedereen zijn best doet om deze locatie zowel ruimtelijk als financieel mogelijk te maken. Daarmee zetten we een belangrijke stap in het realiseren van de plannen die wij als UMC Utrecht hebben om onze gebouwen nog beter aan te laten sluiten bij de behoeften van onze patiënten, studenten en medewerkers.”

In de komende tijd werken de samenwerkingspartners deze ontwikkelingen verder uit. Belangrijk daarbij is het maken van aanvullende afspraken tussen de partijen; Ronald McDonald Huis Utrecht, UMC Utrecht, de Universiteit Utrecht, gemeente Utrecht en de provincie om de basis te leggen voor de stedenbouwkundige en financiële haalbaarheid.

Lees hier het persbericht 'Overeenstemming over meest kansrijke locatie Ronald McDonald Huis Utrecht'

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: UMC Utrecht
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : UMC Utrecht
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.umcutrecht.nl/nieuws/kansrijke-plek-nieuw-ronald-mcdonald-huis-bekend
Originele titel: Kansrijke plek nieuw Ronald McDonald Huis bekend
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-12-23


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com