Apothekers kunnen in een vragenlijst verbeterinitiatieven aangeven voor het tegengaan van geneesmiddelverspilling

De KNMP, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) doen onderzoek naar geneesmiddelverspilling in het kader van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 (GDDZ). Apothekers kunnen in een vragenlijst verbeterinitiatieven aangeven voor het tegengaan van geneesmiddelverspilling. Denk bijvoorbeeld aan pilots, interventies en logistieke optimalisaties. Dit draagt bij aan het onderzoek om mogelijke oorzaken van geneesmiddelverspilling te identificeren en suggesties voor verbeteringen in kaart te brengen.

Het doel van deze vragenlijst is om de resultaten te gebruiken als startpunt voor een co-creatie sessie, onder begeleiding van strategie consultant Netvlies. Tijdens deze sessie worden zorgverleners en stakeholders uitgedaagd om na te denken over de impact en haalbaarheid van de initiatieven. Dit resulteert uiteindelijk in een roadmap van initiatieven om geneesmiddelverspilling tegen te gaan.

Dit onderzoek is toegekend als onderdeel van het vijfde thema van de GDDZ: het verminderen van de milieubelasting van medicatiegebruik. De zorgsector is verantwoordelijk voor circa 7% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Daar moet verandering in komen. In de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 werken ketenpartners samen aan het realiseren van duurzame zorg met minimale negatieve impact op het milieu en/of de leefomgeving.

Kijk hier voor de vragenlijst

Bron: KNMP


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: KNMP, NVZA en NFU doen onderzoek naar geneesmiddelverspilling
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 20 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!