Moeders van Morgen Lareb is het kenniscentrum voor medicijngebruik bij een kinderwens, tijdens de zwangerschap en in de borstvoedingsperiode

Moeders van Morgen Lareb lanceert de MediMama app. In de MediMama app kan je makkelijk en snel informatie vinden over de veiligheid van zelfzorgmiddelen tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. In de app staan bijna 200 verschillende middelen, zoals paracetamol, maagzuurremmers en neussprays. Vanaf Moederdag is de app gratis te downloaden.

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven kunnen de MediMama app gebruiken om op te
zoeken of ze een zelfzorgmiddel wel of beter niet kunnen gebruiken.
• Controleer direct of een medicijn veilig gebruikt kan worden;
• Vind veilige alternatieven voor medicijnen;
• Ontvang algemene adviezen voor jouw klachten.

De MediMama app
In de MediMama app kan je zoeken naar specifieke medicijnen of merken, maar ook naar groepen van medicijnen. De app geeft duidelijke, overzichtelijke, bondige informatie over de veiligheid. Ook handzaam als je voor het schap in de drogist staat. Daarnaast geeft de app algemene adviezen die kunnen helpen bij het verminderen van klachten voordat je start met medicijnen, of als aanvulling hierop. Voor meer informatie verwijst de app naar de Moeders van Morgen kennisbank (www.lareb.nl/mvm-kennis). De app geeft geen medisch advies. Bij twijfel of blijvende klachten wordt geadviseerd om altijd contact op te nemen met de arts, apotheker of verloskundige voor persoonlijk advies.

Moeders van Morgen Lareb is het kenniscentrum voor medicijngebruik bij een kinderwens, tijdens de zwangerschap en in de borstvoedingsperiode. Het is belangrijk dat vrouwen zichzelf goed kunnen informeren voordat ze een middel willen gebruiken. Zeker voor vrij verkrijgbare medicijnen, waar een zorgverlener niet altijd bij betrokken is. Daarom hebben wij de MediMama app ontwikkeld. Bij het ontwikkelen en testen van de app waren veel zwangere en pas bevallen vrouwen betrokken.

De app is tot stand gekomen in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). De ontwikkeling van de MediMama app is gefinancierd door ZonMw.

De MediMama app is gratis in de Google Play Store of in de Appstore te downloaden

Bron: Lareb