Op dit moment kennen sommige zorgorganisaties een lagere aanspraak op het kwaliteitsbudget dan gewenst

Het kwaliteitsbudget moet ook voor het jaar 2019 effectief ingezet kunnen worden. Dat is de strekking van een motie die de Tweede Kamer dinsdag aannam om ongewenste effecten te repareren. Op dit moment kennen sommige zorgorganisaties een lagere aanspraak op het kwaliteitsbudget dan gewenst. Dat geldt met name voor zorgorganisaties die al voor 2018 hadden ingezet op een lager ziekteverzuim en die medewerkers die niet in loondienst waren, in dienst namen.

De regering wordt verzocht, in overleg met ActiZ en Zorgverzekeraars Nederland, afspraken over de reparatie van regels voor de inzet van het kwaliteitsbudget 2020 (waarover we nu met ZN spreken), met terugwerkende kracht ook te laten gelden voor 2019. ActiZ had liever een oplossing in 2019 gehad maar dit bleek niet haalbaar.  

ActiZ heeft veel signalen van leden gekregen en daarom is er veelvuldig contact geweest met Kamerleden. We zijn blij dat deze motie tot stand kwam en is aangenomen. We verwachten dat hiermee leden geholpen worden. De aankomende weken zal ActiZ met ZN en het ministerie van VWS overleggen hoe er uitvoering kan worden gegeven aan de motie. De overleggen over de bekostiging 2020 lopen op dit moment en moeten leiden tot bestuurlijke afspraken voor 1 juni 2019.

Lees ook de eerdere berichtgeving: Tweede Kamer vraagt minister om oplossing voor onbedoelde effecten kwaliteitsbudget verpleeghuiszorg


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Reparatie van ongewenst effect kwaliteitsbudget verpleeghuizen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 mrt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!