Op 13 december is de open consultatie Informatiestandaard Medicatieproces (MP9.0.x) gestart. 

Het Informatieberaad Zorg werkt aan een duurzaam informatiestelsel voor de zorg. Bestuurders uit het zorgveld en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport werken in het Informatieberaad onder andere aan standaarden voor de uitwisseling van patiëntgegevens en aan het eenduidig en gestandaardiseerd uitwisselen van deze gegevens. Het Informatieberaad vraagt ICT-leveranciers zorgprofessionals, IT-specialisten, patiënten en alle anderen die affinititeit hebben met zorg en ICT om hierbij mee te denken.

Op 13 december is de open consultatie Informatiestandaard Medicatieproces (MP9.0.x) gestart. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om input te leveren. De open consultatie loopt van 13 december 2018 t/m 1 feb 2019. Via de link Informatiestandaard Medicatieproces (MP9.0.x) krijgt u  aanvullende informatie over de desbetreffende consultatie en is aangegeven hoe u uw input kunt aanleveren.

Ook  willen wij graag de reacties delen die binnen zijn gekomen op de recent afgesloten open consultaties. Per consultatie is een link opgenomen die verwijst naar de desbetreffende reacties:

•Reacties op de Standaard WCAG
Betreft een voorstel tot opname van de internationale standaard WGCA 2 voor digitale toegankelijkheid in de basisinfrastructuur. 
Het besluit van het informatieberaad Zorg van 10 dec op het ingediende voorstel WCAG 2.

•Reacties Aanpak implementatie beelduitwisseling IHE
Betreft  een voorstel voor implementatie van een standaard voor beelduitwisseling.

•Reacties Nederlandse Labcodeset
Betreft een  voorstel om te komen tot Eenheid van Taal in Labaratoriuminformatie met gebruikmaking van de Nederlandse Labcodeset.

De manier waarop wij omgaan met ziekte en gezondheid is in beweging: van de behandelkamer naar de huiskamer en van het ziekenhuis naar de smartphone. Dankzij de technologische ontwikkelingen kunnen mensen langer thuis blijven wonen, hoeven ze minder vaak naar het ziekenhuis, en kunnen vaak beter geholpen worden. Uw input voor de openbare consultaties van het Informatieberaad draagt bij aan de manier waarop gebruik wordt gemaakt van technologische vernieuwingen in de zorg.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Frank van Ierssel / minvws
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Open consultatie medicatieproces + reacties afgesloten open consultaties
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 27 dec 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!