Het lectoraat ICT-Innovaties in de Zorg van hogeschool Windesheim ontwikkelde een kennisspel en informatieve app

Wijkverpleegkundigen hebben nog geen goed overzicht welke technologische hulpmiddelen ze in de dagelijkse praktijk kunnen inzetten. Het lectoraat ICT-Innovaties in de Zorg van hogeschool Windesheim ontwikkelde een kennisspel en informatieve app.

Vanaf 2015 stellen wijkverpleegkundigen vast welke zorg cliënten thuis nodig hebben en hoe die zorg het beste geleverd kan worden. Zorgverzekeraars, de overheid en veel zorginstellingen koersen erop dat er tijdens dit klinisch redeneren en indiceren regelmatiger aan technologie wordt gedacht. Voor een grote groep wijkverpleegkundigen is de drempel nog vrij hoog om eHealth toe te passen in het werk. Dit blijkt uit het onderzoek ‘eHealth in de wijk’ van het lectoraat ICT-innovaties in de Zorg van hogeschool Windesheim. Wijkverpleegkundigen geven daarin aan onvoldoende kennis te hebben van beschikbare technologische zorgproducten en de toepassing ervan. Zie hier het rapport.

Tools voor wijkverpleegkundigen
Op basis van het onderzoek, waarbij onderzoekers actief meekeken met het werkproces van wijkverpleegkundigen, ontwikkelde Windesheim samen met diverse zorgpartners een aantal tools ter ondersteuning van de wijkverpleegkundigen: een website, informatieapp en een interactief spel. Het Thuiszorg & Technologie spel laat op interactieve wijze wijkverpleegkundigen kennis maken met eHealth. Aan de hand van verschillende kaarten worden zorgproblemen gecombineerd met mogelijke technologieën. Het spel geeft informatie en stimuleert wijkverpleegkundigen casussen te bespreken waar de inzet van zorgtechnologieën een uitkomst kan bieden.

Downloaden
Het spel is hier te bestellen en te downloaden. De informatieapp waarin wijkverpleegkundigen informatie krijgen over 41 producttypen, die gerangschikt zijn op een manier die past bij hun werkproces, is verkrijgbaar in de app store. De app is in principe ontworpen voor gebruik op een tablet en te downladen in de iTunes store van Apple en via Google Play.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Thuiszorg en technologiespel voor wijkverpleegkundigen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 nov 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!