Samen met ActiZ werden mensen van de cabin crew geïnteresseerd voor een overstap naar de ouderenzorg

De coronacrisis brengt veel nieuwe initiatieven tot stand. ActiZ branchevereniging van zorgorganisaties is trots op de samenwerking die dit jaar startte met luchtvaartmaatschappij KLM. Door de coronacrisis moet KLM het personeelsbestand inkrimpen. Samen met ActiZ werden mensen van de cabin crew daarom geïnteresseerd voor een overstap naar de ouderenzorg.

Succes
Tot nu toe namen ruim 270 KLM’ers deel aan informatiebijeenkomsten bij zorgorganisaties: 40 van hen startten met een traject en 35 van hen hebben inmiddels een overstap naar de ouderenzorg gemaakt. De sector hoopt te kunnen leren van de ervaringen die nieuwe collega’s met een KLM-achtergrond meebrengen. De samenwerking is nog niet ten einde, veel mensen binnen KLM wilden de onderhandelingen over het sociaal plan afwachten en kozen daarom niet voor de vrijwillige vertrekregeling. ActiZ beschouwt het project dan ook als een succes. Door de gelegde contacten is de verwachting dat meer mensen interesse zullen tonen als er meer duidelijkheid is over de plannen voor de toekomst van KLM.   

Ouderenzorg aantrekkelijk
Op 19 november publiceerde Zorgvisie over het project. De constatering van de auteur dat het project ‘mislukt’ zou zijn, onderschrijft ActiZ zeker niet. ActiZ heeft veel enthousiaste KLM’ers leren kennen, blije reacties gehoord en ook van belangstellenden die uiteindelijk niet kozen voor een overstap naar de ouderenzorg een oprechte interesse ervaren. Veel KLM’ers hebben de sector op een andere manier leren kennen en weten dat het werk veel meer is dan de stereotype beeldvorming die in het artikel werd gebruikt. Leden van ActiZ stoorden zich dat in Zorgvisie het werk in de ouderenzorg werd weggezet als ‘billen wassen’. Iets dat geen recht doet aan de liefdevolle zorg die 440.000 zorgmedewerkers dagelijks verlenen aan honderdduizenden ouderen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: ActiZ trots op samenwerking met KLM
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 nov 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!