ActiZ roept met klem op om je aan de maatregelen te houden

In het hele land staat de ouderenzorg door de coronapandemie onder zeer grote druk, maar in enkele regio’s loopt het de zorgverleners nu echt over de schoenen. Zij weten niet meer hoe nieuwe cliënten nog de zorg te verlenen die nodig is. ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties roept iedereen op zich aan de coronamaatregelen te houden.

ActiZ-bestuurslid Conny Helder: 'De lockdownregels zijn van levensbelang. Blijf alstublieft zoveel mogelijk thuis, mijd de drukte, houd afstand, draag een mondkapje en was steeds je handen. Alleen zo kunnen we samen voorkomen dat de druk op de zorgmedewerkers en de mantelzorgers  onhoudbaar wordt. Alleen dan kunnen zij blijven zorgen voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken.'

Grote zorgen
Bijna een derde van de verpleeghuislocaties kampt met coronabesmettingen en voor de vijfde week op rij neemt ook het ziekteverzuim onder medewerkers in de ouderenzorg toe. Gemiddeld heeft 1 op de 10 medewerkers zich ziekgemeld. Met als gevolg een steeds grotere druk op de roostering en steeds hogere werkdruk voor collega’s. Om de essentiële zorg door te kunnen laten gaan, wordt steeds meer zorg zoals dagbesteding afgeschaald en zijn zorgverloven ingetrokken. Ook bureaumedewerkers van zorgorganisaties worden op veel plekken verzocht tijdens de kerstvakantie bij te springen in de zorgverlening aan ouderen.

'De zorg voor ouderen kan niet op pauze gezet worden. Het is daarom essentieel dat het aantal coronabesmettingen snel en drastisch gaat dalen. Laat de ouderen en chronisch zieken niet in de steek!', zegt Aline Poolen, bestuurder van ZorgAccent in Almelo. 'Help mee en houd je aan de maatregelen'.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Laat de ouderenzorgmedewerkers niet in de steek: zij redden het niet zonder uw hulp!
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 23 dec 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!