Wanneer het ministerie van SZW de cao algemeen verbindend verklaart, zal deze voor de hele branche gelden

Alle cao-partijen zijn akkoord met het onderhandelingsresultaat van de cao Apotheken. De leden van de ASKA, VZA en de vakorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat.

Wanneer het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de cao algemeen verbindend verklaart, zal deze voor de hele branche gelden. Daarover volgt nadere berichtgeving zodra hier meer bekend over is.

In het resultaat zijn de volgende zaken opgenomen:

  • De cao 2019-2021 heeft een looptijd van 1 mei 2019 tot en met 30 juni 2021.
  • De salaristabellen van de cao Apotheken 2017-2019 worden structureel met 2,25% verhoogd op 1 mei 2021 met de volgende uitwerking.
  • Per 1 mei 2021 worden de lonen met 2,25% verhoogd. Werkgevers die reeds een verhoging hebben toegepast op de salarisschalen in het jaar 2020 vullen het reeds verhoogde loon per 1 mei 2021 aan tot de afgesproken verhoging van 2,25%. Daarmee is per 1 mei 2021 voor alle werknemers die vallen onder de cao, het loon met hetzelfde percentage aangepast. Dit is noodzakelijk omdat de cao Apotheken een standaard-cao is, waar niet negatief of positief van mag worden afgeweken. Per 1 mei 2021 krijgt iedere werknemer per saldo dezelfde loonsverhoging.

Lees hier het onderhandelingsresultaat


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Cao-partijen akkoord met onderhandelingsresultaat cao Apotheken
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 11 feb 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!