De afgelopen anderhalve maanden vonden stakingen plaats in honderden apotheken in Gelderland, Utrecht, Drenthe, Friesland, Groningen, Zuid- en Noord-Holland en Limburg

In de komende weken leggen opnieuw honderden apotheekmedewerkers het werk in de apotheek neer tijdens regionale stakingsacties in Brabant, Zeeland, Noord-Limburg en Flevoland en Overijssel. Deze estafettestaking voor een betere cao Apotheken bouwt op naar de landelijke actiedag op dinsdag 12 november in Den Haag. Dat melden de vakbonden FNV en CNV.

De bonden verwachten een hoge opkomst op de actiedag in Den Haag (duizenden apothekersassistenten), gezien de actiebereidheid die gedurende de regionale acties te zien was. De afgelopen anderhalve maanden vonden stakingen plaats in honderden apotheken in Gelderland, Utrecht, Drenthe, Friesland, Groningen, Zuid- en Noord-Holland en Limburg. Zo’n tweeduizend apotheekmedewerkers legden tijdens de estafettestaking het werk neer.

FNV en CNV willen dat de lonen in de apotheken met terugwerkende kracht vanaf 1 juli met 6% omhoog gaan. Ook moet het minimumloon naar € 16 per uur.

Bron: KNMP