CNV ziet actievoeren nog als enige mogelijkheid om tot een goede cao te komen

CNV is tijdens een overleg tussen de vakbonden met de werkgevers van apotheken weggelopen. De werkgevers toonden nauwelijks begrip en gaven geen krimp. CNV ziet daarom actievoeren nog als enige mogelijkheid om tot een goede cao te komen.

Cao-onderhandelaar Albert Spieseke heeft tijdens het overleg nadrukkelijk naar voren gebracht dat de apotheekmedewerkers zich al jaren niet gewaardeerd voelen en dat dit al de zoveelste uiting is van hun ongenoegen. De suggestie van het CNV om het voorstel van de apotheekmedewerkers daarom nogmaals te overwegen, werd botweg met ‘nee’ beantwoord.

Laatste druppel
Na de valse start van het overleg tussen de vakbonden en de werkgevers, verslechterde sfeer bij de agendapunt om de arbeidsvoorwaarden te regelen voor apotheekmedewerkers die werkzaam zijn bij een gezondheidscentrum. Het gaat hierbij om een paar honderd werknemers van wie het salaris en de andere arbeidsvoorwaarden al een paar jaar bevroren zijn na het opheffen van de cao Gezondheidscentra. CNV wil deze werknemers zo snel mogelijk overbrengen naar de cao Apotheken. Werkgever ASKA gaf aan pas over twee maanden met een standpunt te komen. Dit was voor ons de laatste druppel, waarop CNV het overleg besloot te verlaten.

Laatste updates
Het CNV ziet geen andere mogelijkheid dan actievoeren. Houd onze cao-pagina in de gaten voor meer informatie over onze acties.

Bron: CNV Zorg & Welzijn


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 10 mei 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!