Een werknemer kan tijdelijk (geheel of gedeeltelijk) in dienst treden van meerdere werkgevers

Vakbond CNV Zorg & Welzijn en het samenwerkingverband de Werkgeverij (Entrea Lindenhout, Moviera, RIBW Nijmegen en Rivierenland, Pro Persona en Iriszorg) starten in Gelderland met een proef die werknemers in de zorg aan meerdere werkgevers koppelt. Het doel van dit collectieve werkgeverschap is om het tekort aan zorgpersoneel te lijf te gaan. Vanaf donderdag 9 juni kunnen werknemers van de betrokken werkgevers zich inschrijven. Regionaal Collectief Werkgeverschap - De Werkgeverij

Een werknemer kan tijdelijk (geheel of gedeeltelijk) in dienst treden van meerdere werkgevers. Hierdoor ontstaat meer kans op ontwikkeling van medewerkers en verrijking van hun loopbaan. Voor de zorg kan hierdoor een flexibeler personeelsbestand mogelijk worden gemaakt.

Gaby Perin-Gopie, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: “Voor werknemers wordt het mogelijk in overleg van werkgever te wisselen, terwijl de arbeidsovereenkomst minimaal gelijk blijft. Zorgpersoneel kan zo talent ontwikkelen en de loopbaan in de zorg afwisselend maken. Zo blijft werken in de zorg aantrekkelijk en is er minder kans dat werknemers voor een andere sector kiezen. Het doel is tevreden zorgpersoneel én tevreden cliënten en patiënten op de werkvloer. Dit kan, naast de sectorbrede verbetering van de arbeidsvoorwaarden, een model zijn dat bijdraagt aan bestrijding van personeelstekorten in de zorg.”

Annemarie Profittlich van de Werkgeverij: ”Deze proef is de eerste stap naar echt regionaal collectief werkgeverschap waarbij werkgevers kunnen profiteren van zich steeds ontwikkelende werknemers. We kunnen daarbij werknemers inzetten op hun talent. Leeftijd en fase in de loopbaan zullen mee bepalen waar iemand werkt en welk werk hij of zij gaat doen.”

De proef duurt tot maart 2023. Met de resultaten van de proef wordt een regionaal collectief arbeidscontract ontwikkeld, worden lessen geleerd over hoe deze werkvorm loopbaan- en roostertechnisch te realiseren en worden zaken als beloning, belasting, pensioen en werk/vrijetijd-balans voor deze groep werknemers verder vorm gegeven. 
 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: CNV en Werkgeverij starten proef met regionaal collectief werkgeverschap
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 09 jun 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!