Bij het aanvragen van de eerste bonus ging al behoorlijk veel mis

CNV Zorg & Welzijn roept haar leden in alle zorg- en welzijn sectoren op zich te melden als hun werkgever of opdrachtgever de coronabonus niet aanvraagt. De vakbond krijgt signalen dat werkgevers in de zorg de tweede bonus voor de inspanningen die hun personeel heeft geleverd tijdens de coronacrisis, niet wil aanvragen. Deze werkgevers zullen door CNV worden aangesproken, de bond houdt er rekening mee dat er daarna juridische actie volgt. 
 
Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: “Bij het aanvragen van de eerste bonus ging al behoorlijk veel mis. Dat dit nu wéér dreigt te gebeuren is onaanvaardbaar. De onderhandelingen voor nieuwe cao’s lopen uiterst moeizaam, het is nog onzeker wat werknemers er dit jaar bij krijgen. De tweede zorgbonus werd door het kabinet toegezegd nadat de Kamer opnieuw tegen een motie over een structurele loonsverhoging voor zorgpersoneel had gestemd. Dus het minste wat moet gebeuren is dat al het personeel dat recht heeft op het tweede bedrag het ook krijgt. Bij de eerste bonus bleek de dreiging met juridische stappen voldoende om werkgevers te overtuigen. We zullen niet schromen om de weigeraars nu weer aan te spreken.”
 
CNV Zorg& Welzijn beschouwt het aanvragen van de coronabonus als ‘goed werkgeverschap’, dat in de wet is omschreven. Het zou onrechtvaardig zijn als deze tweede bonus lukraak bij sommige zorgwerkers terecht komt en bij anderen niet, terwijl ze er wel recht op hebben. Het ministerie van VWS en de Kamer hebben bewust gekozen voor een lager bedrag (tussen  €200 en €240 in plaats van de oorspronkelijke  €500) om deze bonus breed en ruimhartig uit te keren aan zorgpersoneel in brede zin. Het is daarom niet logisch dat sommige werkgevers nu de hand op de knip willen houden.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.cnvconnectief.nl/
Originele titel: CNV dreigt opnieuw met juridische stappen als zorgwerkgevers tweede bonus niet aanvragen
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-07-22


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com